Historiek

De Villa Madonna in Ronse, volgens de vroegere eigenaar, zoon van de bouwheer, zogenaamd naar Onze-Lieve-Vrouw van Averbode, is gebouwd circa 1906 in opdracht van vrederechter Edmond Matthijs, op de plaats van een vroeger paviljoen. Het ontwerp van de buitenplaats werd volgens het bewaarde bouwplan toevertrouwd aan architect Modeste De Noyette. In deze periode in het begin van de eeuw werden in de landelijke delen van de stad in de groene omgeving van de zogenaamde Vlaamse Ardennen de eerste villa’s en (fabrikanten)buitenplaatsen gebouwd. Architect M. De Noyette bouwde voordien in het centrum van Ronse de nieuwe parochiekerk van Sint-Martinus en het kasteeltje van burgemeester De Malander in dezelfde Kruisstraat. In functie van de inplanting van de villa op de Kruisberg maakte architect De Noyette gebruik van specifieke bouwelementen, zoals balkons, loggia’s en belvedère, die een fraai uitzicht bieden op de tuin, de groene omgeving en het stadscentrum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s