Evenementen
diensten rondleiding

Evenementen

< Terug naar overzicht

Villa Madonna opent zijn deuren tijdens de FiertelOmgang

12 juni 2022 07:30 - 21:00
Kruisstraat 368 , 9600 Ronse Gratis (Je kan er iets nuttigen tegen democratische prijzen) op de oprit van Kasteel Villa Madonna

Villa Madonna opent zijn deuren op zondag 12 juni 2022

Op zondag 12 juni, is het de eerste echte Fiertelommegang sinds de coronapandemie.

Voor Villa Madonna is de Fiertel speciaal en kunnen we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Bouwheer Edmond Mathijs, van Villa Madonna, is tijdens de Fiertel in 1916 gestorven tijdens het voorbij lopen van het schrijn.

Daarom willen Joost en Caroline hier een traditie van maken en de deuren open tijdens deze bijzondere dag.

Wat doet Villa Madonna ?

We nodigen jullie uit om mee te genieten van deze onvergetelijke dag op de oprit van Kasteel Villa Madonna. Je kan er iets nuttigen tegen democratische prijzen.

Wat is de Fiertelomgang ?

Eke eerste zondag na Pinksteren wordt het schrijn met de relieken van de heilige Hermes, de patroonheilige van de stad Ronse, zo’n 32,6 km rond de grenzen van de stad gedragen. De traditie wil dat iedereen die zich binnen de cirkel bevindt, zo beschermd wordt tegen geestesziekten.

De Fiertelommegang is een historische gebeurtenis en één van de belangrijkste evenementen in Ronse. Het is een gezonde traditie waar jaarlijks meer dan 5000 enthousiaste Ronsenaars en sympathisanten aan deelnemen. Een historische stoet door de centrumstraten sluit deze ommegang af.

Neem alvast een kijkje op Fiertelommegang.be voor meer informatie. Hier vind je alvast een woordje uitleg over de geschiedenis van de Fiertel. Voor het programma of het parcours en de komende fierteldata kan je op deze pagina terecht.

Het Fiertelbier ?

VZW 4Real presenteert het Fiertelbier. De vier leden van de vzw willen daarmee hun sterke binding met de stad Ronse en hun liefde voor wijn en bier combineren. In het nieuwe bier werden de traditionele buuntsies-neutsies gebruikt als ingrediënt.

contact
vergaderzaal vlaamse ardennen vergaderlocatie vergadering vergaderingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief