Contact

Villa Madonna uit Ronse is nu ook te bewonderen in legoblokjes. Het is een huzarenstukje van Julien Andries, één van de deelnemers van Lego Masters.

Na 200 uren bouwen en meer dan 20.000 legostukjes verder kan Julien Andries pronken met zijn nieuwste huzarenstukje. Julien kreeg van de eigenaars van Villa Madonna in Ronse de vraag om de villa na te bouwen in lego. Het resultaat mag er zijn. Julien bouwde alles netjes na tot in detail. Wie in de toekomst de Villa Madonna bezoekt kan het werk van Julien bewonderen, want het bouwwerk krijgt een vaste plaats in de villa.

Meet And Greet met Julien Andries van LEGO master 2021

Julien Andries van lego Masters 2021 komt zijn versie van #villaMadonna voorstellen.

Zaterdag 18/12 en Zondag 19/12:
14-16u: Natuurwandeling nabij Villa Madonna.
Deze wandeling gaat via een lus tot Kapel Wittentak waar je een magnifiek uitzicht bewondert.

Na afloop wordt iedereen uitgenodigd op een speciale onthulling in Villa Madonna met een meet and greet met Julien Andries van lego Masters 2021. Julien komt zijn versie van Villa Madonna persoonlijk onthullen!.

De villa zelf wordt niet bezocht.
Start en finish: Villa Madonna, Kruisstraat 368

PS: Een hapje en drankje zijn mogelijk op het verwarmde terras van deze eclectische parel, maar dit is niet inbegrepen in de prijs.

Onderhoudsplan voor het bos en de beschermde parktuin van Villa Madonna: “We plantten al 15.000 bloembollen, extra beuken en een nieuwe sequoia”

RONSEDe beschermde parktuin en het bos van Villa Madonna op de Kruisberg worden in fases aangepakt op basis van een onderhoudsplan dat samen met Onroerend Erfgoed is uitgewerkt. Dit jaar nog worden er verschillende bomen gepland: extra beuken en een nieuwe sequoia.Geert Desmytere 08-11-21, 08:25 Laatste update: 13:04

Villa Madonna werd in 1906 gebouwd in opdracht van toenmalig vrederechter Edmond Matthijs. Het kasteeltje ligt in de bocht ter hoogte van het Park Malander. Caroline Van den Bossche en Joost Van Goethem kochten het stenen mysterie in 2018.
“We zijn begonnen met de heraanleg van het parkdomein en het bos van de Villa met de bedoeling om het karakter van de Engelse tuin terug zichtbaar te maken. De vroegere paden zijn op een natuurlijke manier heraangelegd en er werd weer leven in de vijver gebracht. Het parkdomein telt heel wat oude beuken en eiken van meer dan 200 jaar oud. De beuken lijden zwaar onder de klimaatopwarming. Een grote onderhoudsbeurt door een gecertifieerde boomverzorger heeft hen weer ademruimte gegeven”, zegt Caroline.

15.000 bloembollen

Samen met Onroerend Erfgoed hebben de eigenaars een onderhoudsplan uitgewerkt. Joost Van Goethem: “Extra beuken ter vervanging van gesneuvelde exemplaren en een nieuwe sequoia, toen een must-have in dit type tuin, maken daar deel van uit. In het plan is eveneens voorzien dat we in de komende jaren alle verdwenen struiken en bloemen die verdwenen zijn heraanplanten. In het voorjaar 2022 beginnen we met rododendrons en azalea’s. Dit najaar gingen al 15.000 bloembollen – tulpen, narcissen, hyacinten en vooral heel wat anemonen – de grond in. Een deel planten we samen met de brede familie, de rest wordt gepland door de monitoren van buurtsportwerk Oudenaarde. We kijken al uit naar de lente van 2022.”

Winnaar open monumenten Dag Villa Madonna

Zondag 12 september 2021 : Open Monumentendag.

In Villa Madonna kon je een unieke rondleiding volgen. De benedenverdieping (inclusief woonruimte en keuken) en de imposante tuin werden onder leiding van twee stadsgidsen getoond, plekken die tijdens een standaardbezoek niet bezocht worden. Tijdens deze geslaagde dag kon je meedoen aan een wedstijd en exclusie bezoek winnen voor 2 personen.

Proficiat Ethel, en bedankt voor de leuke namiddag.

laureaat exclusief bezoek Villa Madonna (Open monumendendag 2021)

#kasteel #villamadonna #exclusive #authentiek #locatie #ronse #openmonumentendag

Bezoek Villa Madonna ZONDAG 17 OKTOBER 2021 VAN 14:00

Zin in een bezoekje aan Villa Madonna?
Op 17/10 kan u zich inschrijven, voor een rondleiding door de geschiedenis en het interieur van de Bel-étage in de historische Villa samen met het parktuin.
De rondleiding wordt gegidst door de huidige eigenares met een persoonlijke benadering en extra weetjes.
Na de rondleiding kan u in het mooie interieur of buiten genieten van een koffie met taartje.
Wanneer ? 17/10 namiddag (14u-16u) incl. een koffie en gebakje na bezoek : 25€ per persoon.
Inschrijven kan :
via email : caroline@villamadonna.be of telefonisch 0499/23 21 19

Bezoek Villa Madonna 15 augustus.

Villa Madonna biedt u een rondleiding door de geschiedenis en het interieur van de Bel-étage in de historische Villa samen met het parktuin. De rondleiding wordt gegidst door de huidige eigenares met een persoonlijke benadering en extra weetjes. Door de intieme sfeer en het exclusieve kader is de rondleiding voorzien voor groepjes met een min. aan 8 personen en max. 15 personen.

Wanneer : 15 augustus om 10:00 uur
Prijs : 25 euro/pp
Wat: rondleiding van 2 uur door de eigenares + cava + versnapering
Inschrijven via email : Caroline@villamadonna.be (+32499232119)

#ronse#kasteel#locatie#barbecue#wereldkeuken#uniek#erfgoed#toerismevlaanderen#vlaamse#vlaamseardennen

Bezoek Villa Madonna

Op stap met de gids 2021: Bezoek Villa Madonna

Begeleide uitstap of rondleiding ArchitectuurBovenaan de Kruisstraat tref je Villa Madonna, een prachtige villa gebouwd door Modeste de Noyette. Het imposante gebouw bestaat uit een mix van art-nouveau- en art-deco-elementen. Tijdens hetLees meer

INFOWaarMalanderpark
op de hoek van de Kruisstraat en de Oudestraat
9600 Ronse
hoe geraak ik hier?Wanneer

  • Zondag 29 augustus 2021 van 10:00 tot 11:30
  • Zondag 29 augustus 2021 van 14:00 tot 15:30
  • Zondag 10 oktober 2021 van 10:00 tot 11:30
  • Zondag 10 oktober 2021 van 14:00 tot 15:30

Prijs

€ 12,5

Kinderen tot 12 jaar: gratisOrganisatieVisit RonseContacttoerisme@ronse.be
+32 (0)55 23 28 16
Linkshttps://www.visitronse.be/

Openmonumentendag zondag 12 september

Ook wij, Caroline en Joost van Villa Madonna, zullen de deuren openen. We zullen jullie verrassen met locaties die normaal niet te bezichtigen zijn, unieke elementen van het Kasteel, en nieuwe onthullingen.

Let op de plaatsen zijn beperkt, dus volg ons zeker, alsook https://www.visitronse.be en https://www.visitronse.be/

Dat is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. Hét feest van het onroerend erfgoed kan ieder jaar rekenen op een grote belangstelling van publiek en media. Het bewijs dat bekend en minder bekend onroerend erfgoed blijft boeien! Het recept van Open Monumentendag is alom bekend: op de 2de zondag van september stellen honderden monumenten in heel Vlaanderen gratis hun deuren open.

https://www.ronse.be/nl/inzicht-stadsmagazine

https://www.openmonumentendag.be/?gclid=CjwKCAjwz_WGBhA1EiwAUAxIcaF0Cb1rA12tBTTcAPSJ0qG_IaDjm-xxE3Upnv4JG4YhUYOgBE1inxoCJQcQAvD_BwE

#openmonumenten #villamadonna #kasteel #ronse #visitronse #herita #fanvanronse #vlaamseardennen

Bezoek Villa Madonna

Villa Madonna biedt u een rondleiding door de geschiedenis en het interieur van de Bel-étage in de historische Villa samen met het parktuin. De rondleiding wordt gegidst door de huidige eigenares met een persoonlijke benadering en extra weetjes. Door de intieme sfeer en het exclusieve kader is de rondleiding voorzien voor groepjes met een min. aan 8 personen en max. 15 personen.

De Koffie is in samenwerking met een lokale koffiebrander (https://www.buizerdensaars.be/) en het gebak is van een lokale bakker.

#ronse#kasteel#locatie#barbecue#wereldkeuken#uniek#erfgoed#toerismevlaanderen#vlaamse#vlaamseardennen