Evenementen
diensten rondleiding

Over ons

Wij genieten hier elke dag en willen dit delen met anderen

Joost en Caroline zijn sinds juni 2018 de nieuwe eigenaars van het mooie erfgoedpand Villa Madonna en daar zijn ze heel erg fier op. Op deze pagina komt u te weten waarom en van waar deze droom komt. 

Rijk aan geschiedenis en details

Villa Madonna is een 19de-eeuwse kasteelwoning in art-nouveaustijl op de flanken van de legendarische Kruisberg in Ronse. Ze werd ontworpen door architect M. De Noyette in 1906 in opdracht van vrederechter Edmond Matthys. Het pand kent een lange geschiedenis en is een ontdekking voor liefhebbers van historisch geklasseerd erfgoed.

Joost en Caroline houden erg veel van erfgoed. De historiek, de ambacht die je terug vindt in Villa Madonna, zowel exterieur als interieur, vinden zij uniek. “Wij genieten hier elke dag en willen dit delen met anderen. We willen mensen samenbrengen in deze unieke en inspirerende omgeving. Alle bezoeken en arrangementen hebben tot doel om het prachtige domein Villa Madonna blijvend te kunnen onderhouden, restaureren en renoveren in al zijn glorie.”

 

 

Waar staan we voor

We bieden een totaalbeleving aan in een inspirerende omgeving. We prikkelen de zintuigen van onze bezoekers met de beste producten en laten ons bijstaan door de juiste personen om u en aangename ervaring te bezorgen

Exclusiviteit

We werken met exclusieve producten, de beste wijnen geselecteerd door een sommelier en eigen gebrande koffie. Door onze samenwerking met de juiste partners  wordt alles professioneel in de juiste banen geleid.

Professionaliteit

De villa en het domein zijn een unieke erfgoedsite (laatste interieur en exterieur bewaarde architectuur van architect De Noyette).

vergaderzaal vlaamse ardennen vergaderlocatie vergadering vergaderingen

Onze droom

Joost en Caroline zijn sinds juni 2018 de nieuwe eigenaars van het mooie erfgoedpand Villa Madonna en daar zijn ze heel erg fier op. “Hoe wij beland zijn in de Stad Ronse en Villa Madonna, daar hangt wel een kleine anekdote aan vast. Alles begon met de zoektocht naar een authentiek cementvloertje … die we vonden in een oude gerenoveerde vierkant hoeve. De mooie gerenoveerde hoeve maakte wel indruk op ons, zo een woning had toch wel een echte ziel en zoveel verhaal en geschiedenis, dat heb je nooit met een nieuwbouwwoning. Uit nieuwsgierigheid zochten we wat rond op immoweb en waarbij Joost voor de grap ‘kasteel’ intypte… en daar verscheen Villa Madonna. De foto’s waren veelbelovend, maar Ronse, voor ons onbekend en leek ons toch wel erg ver… Maar toch, we waren nieuwsgierig en besloten eens te gaan kijken. Het was een coup de foudre! Er wordt zoveel gesproken van authentieke woningen, maar hier in Villa Madonna vind je dat overal terug, zowel exterieur als interieur en dat sprak ons heel erg aan. Ikzelf hou erg van historie, geschiedenis en Joost van ambacht. En al deze aspecten zijn in Villa Madonna terug te vinden. Een unieke woning met veel karakter en een prachtige ziel!”

vergaderzaal vlaamse ardennen vergaderlocatie vergadering vergaderingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief