Evenementen

Ruimtes

Bibliotheek

De bibliotheek of eerder genoemd als salon is nog volledig intact. Ook de authentieke meubelen zijn hier nog aanwezig.

Salon

De eetkamer of grote Salon is met parketvloer, lambriseringen, marmeren schouw, groen gestoffeerde muren en een met druiven beschilderd plafond. Een houten erker ziet uit op de tuin. In een stenen erker aan de voorgevel was het bureau ondergebracht.

Grote hal

De hal is verfraaid met een decoratieve keramiekvloer, lambriseringen en verdures als wandbekleding en een met bloemen beschilderd plafond. Zitbanken aan weerszij van de zwarte marmeren schouw met koperen deurtjes vormen een typische cosy-corner.

Wintertuin

De oorspronkelijke open ruimte is einde 19de eeuw volledig subtiel beglaasd.

Trappenhal

Trappenhuis met een bordestrap gekenmerkt door een merkwaardige houten trapleuning

Bureau

De werkkamer van vrederechter E. Matthijs situeert zich naar het zuiden en met een prachtig zicht op de parktuin.

Parktuin

Villa Madonna is gelegen in een beboomde hellende tuin van circa 1 hectare, toegankelijk via twee ijzeren hekjes, op de zuidelijke helling van de Kruisberg, vlak bij de stadsgrens met Kluisbergen (Zulzeke). In de tuin bevinden zich voorts nog het authentieke hondenhok, een bakoven, een vroegere oranjerie en een rond vijvertje. De monumentale bomen (vooral rode en groene beuken) van meer dan 220 jaar oud vormen een perfecte harmonie met het kasteeltje

Bakkersoven

In 2019 is de authentieke bakkersoven hersteld. Deze bevond zich in een bouwvallig bijgebouw van 1880 waar vroeger het brood gebakken werd en het gebouw diende ook als wasplaats die gebeurde in een oven waar een koperen kom (50l) kon opgewarmd worden.In 2020 is de bakkersoven terug operationeel voor evenementen zoals het bakken van pizza’s, workshops voor het bakken van brood,..

Keuken / ijskelder

De oorspronkelijk ijskelder onder de bakkersoven dateert van 1880 en is volledig omgebouwd naar een industriële keuken met alle comfort voor middelgrote evenement. De tongewelven zijn volledig gerestaureerd. Frigo’s, diepvriezers, oven, microgolf gasvuur, au bain marie, friteuses, warme– en koude zone… alles in INOX afgewerkt.

Terras/ Orangerie

Momenteel is de orangerie in heropbouw, en hebben we de prachtige locatie met zicht op de parktuin en Kasteel villa overdekt met een stretch tent. Plaats tot 50 zitplaatsen, partytafels, Ofyr, Glowbus, terras verwarming,…

Kelder

Onder het privé terras is de oorspronkelijke verwarmingsketel (nog aanwezig) omgebouwd. 2 WC, 2 douches, sanitaire ruimte, en industriële ruimte met drankenfrigo, professionele koffiezet, industriële vaatwasmachine,..

Bekijk hieronder alle ruimtes in de virtuele tour

 

Ga naar de virtuele tour

vergaderzaal vlaamse ardennen vergaderlocatie vergadering vergaderingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief