Evenementen

Blog

Villa Madonna wordt verplaatst naar Torhout.

Voor de gelegenheid van de LEGO beurs in Torhout 'Bricks for All Torhout' neemt Julien Andriers 'Julandrius - Lego' de prachtige LEGO versie 'Villa Madonna' mee om het daar aan het publiek te tonen.

Op Zaterdag 26 maart en Zondag 27 maart 2022 wordt  Villa Madonna verplaatst naar Torhout.

Voor de gelegenheid van de LEGO beurs in Torhout ‘Bricks for All Torhout‘ neemt Julien Andriers ‘Julandrius – Lego‘ de prachtige LEGO versie ‘Villa Madonna’ mee om het daar aan het public te tonen.
Een Duo met passie verbroederd.

Joost Van Goethem & Julien Andries versmelten hun passie in één project.

Dagelijks spendeert Joost gemiddeld 3 a 4 uur door in zijn droom kasteel Villa Madonna. Bijna 4 jaar dag in, dag uit steekt hij letterlijk al zijn energie in de heropleving van het idyllische Kasteeltje. Zijn ware droom is het terug een ziel te geven en in zijn waarde te herstellen. Daarvoor zijn er zeer veel werkijver en middelen nodig. Het openzetten voor het grote publiek voor bezoekers met waarde voor historiek en kleine gelegenheden.

Daarom is Joost op zoek naar mensen om samen hun passie te delen.
Een maquette? dat was het plan, maar toen het nieuwe seizoen van Legomaster begon heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met Julien. Dit zonder te weten hoever Jan en Julien zouden komen in het programma.

 

Julien Andries maakte van Villa Madonna een maquette met meer dan 20.000 legoblokjes.

RONSE Villa Madonna is niet enkel een uniek kasteeltje op de flank van de Kruisberg, het kan nu ook bewonderd worden in Legoblokjes.

Julien Andries, die u kent van het VTM-programma Lego Masters, bouwde op vraag van Caroline Van De Bossche en Joost Van Goethem, de eigenaars van Villa Madonna, het iconische stenen mysterie op de Kruisberg in blokjes van Lego. Het werd een bijzondere uitdaging, zegt Julien zelf: “De villa bevat heel wat mooie sierelementen. Die wou ik uiteraard ook echt in mijn maquette laten zien en dat bleek al snel geen sinecure te zijn. Het mondde uit in een bijzonder karwei waar meer dan 200 werkuren in kropen en meer dan 20.000 legostukjes. Maar het was het waard. Ik ben heel content met het eindresultaat.”
Het unieke exemplaar vormde de kers op de taart van de wandelingen die ter gelegenheid van Winterlicht 21 vanuit Villa Madonna vertrokken richting Wittentak.

20-12-21

HLN: Geert Desmytere 20-12-21, 10:59
Nieuwsblad : Peter Malaise –Zondag 26 december 2021 om 16:35

 

Het duo Van Goethem einde 2022.

Einde 2022 zullen Danny en Joost Van Goethem hun passie tentoonstellen in villa Madonna.

Wordt vervolgd.

vergaderzaal vlaamse ardennen vergaderlocatie vergadering vergaderingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief